Åkarp-Burlövs TK

seniorverksamhet

Träningsinformation

Klubbens ambition är att skapa en bred och väl fungerande verksamhet där varje nivå är värdefull. Klubben vill kunna erbjuda alla spelare bästa möjliga hjälp att utveckla sin tennis efter förmåga och intresse. En kombination av positiv och utvecklande träningsmiljö tycker vi är viktigt. Riksidrottsförbundets (RF) anvisningar för barn och ungdomsidrott ligger till grund för klubbens upplägg.

Tennisskolan använder konceptet Play and Stay. Play and Stay innebär att vi anpassar bollar (hårdhet), rack (vikt, storlek) och bana (storlek) för att spela tennis. Det går snabbare att lära sig tennis och man spelar redan första träningen, vilket är både roligare och mer utvecklande.

I tennisskolan använder vi en övergripande terminsplanering, den finns tillgänglig på hemsidan. Grupper och schemaplanering görs av tränarna. Principen är att spelarna och föräldrarna själv anmäler träningskategori. Önskemål kan lämnas i samband med anmälan men inte garanteras. Mer information finns under respektive träningskategori i menyn.

Anmälan och avanmälan

Görs via formuläret under respektive träningskategori. Vid anmälan anger man dagar och tider man har möjlighet att träna samt träningsalternativ, önskemål, synpunkter och kontaktuppgifter.

  • Anmälan gäller för både hösten och vårens termin dvs. man behöver inte göra en ny anmälan till vårens träning om man deltagit under hösten och vill fortsätta.
  • Inför höstens termin måste alla som tidigare deltagit i träningsverksamheten eller varit i kö återanmäla sig för att vara med i schema och vår träningsverksamhet.
  • Inför vårens termin ska vi ha mottagit och bekräftat avanmälan eller ändring senast 21 december till tennisskola@akarpstk.net annars behåller man sitt träningsalternativ. Mindre schemaändringar gällande grupper, dagar, tider och upplägg görs till våren.
  • Muntlig avanmälan till tränare godkänns inte.
  • Om man tidigare deltagit i träning och inte fortsätter till höstens termin uppskattar vi om man meddelar det till tennisskola@akarpstk.net innan sista anmälningsdagen till hösten. Detta underlättar vår planering.

Träningsterminer

ÅBTK har 2 terminer med träning. Vårtermin (inomhus + utomhus 19 veckor) och hösttermin (inomhus 16 veckor). Under sommaren arrangerar vi sommarträning träningsdagar vuxentennis samt veterantennis +65 dubbelspel.

Spontanträning och Föräldrakort

Alla juniorer t.o.m. 18år som spelar i klubbens träningsgrupper får gratis utnyttja ej bokade banor (se policy). För föräldrar som vill spela tillsammans med sina barn på lediga tider finns det möjlighet att köpa ett Föräldrakort för 600 kr/kalenderår.

Medlemskap

Detta är obligatoriskt för att delta i ÅBKTs träningsverksamhet. Medlemskapet gäller årsvis. Genom medlemskap erhålles flera fördelar.
Junior 250 kr
Senior 350 kr
Familj 600 kr *

* ) Familj innebär att man på samma adress är två vuxna (föräldrar) med hemmaboende barn t.o.m. 18 år.

Vanliga frågor

Se terminens träningsinformation.

Generellt gör träningsverksamheten uppehåll under samtliga skollov (sportlov, sommarlov och höstlov) och klubbens nationella tävling Åkarp Open i slutet av april. Se terminens träningsinformation.

Gör din anmälan till det alternativ du tror är bäst. Det går också bra att tag kontakt med ansvarig tränare. Kontaktuppgifter finns under respektive träningskategori.

Inför varje termin så flyttas ibland både grupper rent spelmässigt/tidsmässigt men har du speciella önskemål så försöker vi uppfylla dem. Det är viktigt att du fyller i så många tider som du kan träna som möjligt, det underlättar träningsplaneringen.

När vi registrerat en intresseanmälan tar sedan tränarna kontakt via e-post eller telefon. Skulle man inte höra något är det bra om man kontaktar oss.

Vi erbjuder privatträning i klubbens regi med anställda tränare som ett populärt komplement till den vanliga träningen. Privatlektioner kan bokas antingen enskilt eller i grupp. Tillvägagångssätt, aktuella priser, kontaktuppgifter och mer information finns på anslagstavlan i tennisklubben.

bildpublicering

Genom intresseavvägning skildrar Åkarp-Burlövs Tennisklubb verksamheten med bland annat fotografering av deltagare i träningar, aktiviteter, tävlingar eller annat som organiseras av klubben. Materialet används på vår hemsida, årsberättelse, affischer samt våra sociala medier Facebook och Instagram i syfte att informera om klubbens verksamhet. Om man INTE samtycker till bildpublicering går det bra att höra av sig till tennisskola@akarpstk.net.

Sponsorer och Partners

Postadress

Åkarp-Burlövs Tennisklubb
Box 70
232 02 Åkarp

Besöksadress

Stationsvägen 15 232 53 Åkarp

Kontakt

Telefon: 040-460 335
E-post: infomaster@akarpstk.net

Kansli

Swish: 123 510 44 43
Bankgiro: 632-1392
Organisationsnummer: 846001-6812
Föreningsnummer: 17249-39

Följ oss

© Åkarp-Burlövs Tennisklubb